Cytuj:
Co ciekawe Louisiana Boxing & Wrestling Commission zakazała używania Piledriverów oraz intencjonalnej krwi na wszystkich eventach wrestlingowych podczas weekendu WrestleManii, które będą się odbywały w tym stanie. W ostatnich dniach komisja opublikowała swoje wytyczne i podkreślono, że oprócz krwi z uwagi na bezpieczeństwo zawodników, zapadła także decyzja o zakazie korzystania z Piledriverów.
Moi drodzy, taki oto news wstawił Pietrek na głównej. Mnie osobiście ten temat mocno zainteresował i chciałbym go omówić właśnie w tym temacie i dziale. Doskonale wiemy, że wrestling to niebezpieczna zabawa i fajnie, że troszczą się o zawodników itp, jednakże czy ta sytuacja nie jest troche przesadzona? Po pierwsze krew. Weekend z WrestleManią niesie za sobą nie tylko wielkie widowisko od WWE, ale także kilka pomniejszych eventów, które mimo wszystko cieszą się sporą popularnością. Tak myślę, że ingerencja w "wolność" federacji to troche...no to jest jednak wrestling nie? Ten przepis z krwią da sie fajnie ominąc, jak dwójka zawodników potrafi w krwawienie na zawołanie. Mimo wszystko (tu druga kwestia) piledriverów. Ten zakaz dotyczy tylko podczas weekendu z WrestleManią, na innych galach w innym terminie mogą nakurwiać piledrivery za piledriverami więc no według mnie jest to troche słabe. Tzn. wiadomo, że kwintesencją wrestlingu nie jest krew i jeżeli zawodnicy mają zrobić zajebistą walkę to i tak zostanie ona zrobiona, jednak takie ingerowanie w tak błahe sprawy według mnie to lekki, może nie szok, ale lekki dysonans(?). Tak bym to nazwał. Bo wiadomo, zdrowie zawodników ważne...ale kurwa piledrivery pewnie teraz z dwa zostały wykonane gdy pisałem tego posta. Poza tym nie słyszałem jakoś o ostatnich wypadkach śmiertelnych po przez piledrivery albo jakieś większe incydenty z krwią. Takie ograniczanie, niby nic wielkiego, to tylko jedna akcja i umyślna krew, ale jednak.