Rexie pisze:
Hubson żle mnie zrozumiałeś. To nie WXW miałoby nawiązać współpracę z MZW, tylko Pro Wrsetling Deutschland. Nowa federacja zastępująca dawniej współpracujące z MZW Next Step Wrestling, a na ich pierwszą galę zostało tylko zapowiedzianych kilka nazwisk występujących w WXW.
Znczy bardziej odnosiłem sie do tego co napisał Spange, ale On odnosił sie do twojego to tak czy inaczej zwracam honor.
Rexie pisze:
Sorry, jeżeli napisałem coś niejasno.
A tak odnosząc się jeszcze do frekwencji, to nie mówię że z gali na galę ma przybyć o 400-500 osób więcej. Ale mogłoby to pomóc MZW dobić podobnych liczb co wbija KPW trochę szybciej. Bo gdyby ciągle wyglądałoby to jak wygląda teraz, to 300-400 osób to MZW mogłoby odnotować za jakieś 3-4 lata (mniej-więcej tyle zajęło to KPW od pierwszej areny w 2016), a z pomocą większych nazwisk z Europy mogłoby to się udać w 2-3 lata.
To tak, byliśmy na gali MZW podczas zlotu w lutym 2017 roku i tamta gala miała bardzo porównywalną frekwencję do obecnych gal. Co wskazuję że na przestrzeni ostatnich dwóch i pół roku progres był żaden lub niewielki. Z drugiej strony byłem na KPW Godzina Zero 2017, Godzina Zero 2018 i KPW Arena na początku tego roku (sorry nie pamietam numerka i zwiększającą sie liczbe ludzi widać zdecydowanie.
I życzę MZW powodzenia, niech robią dobre gale, nabijają liczby, ale wydaje mi sie że do tego trzeba czegoś więcej niż zaproszenie kilku nazwisk. Szczególnie w kwesti marketingowej, promocji gali czy z pozoru głupiej działalności na socialach która obecnie jest ważna w kontekście dotarcia do potencjalnego widza.