CZYM JEST WRESTLEKOZAK?Quizem wrestlingowym oczywiście. Zadaniem uczestnika jest zdobyć jak najwięcej punktów w 16 pytaniach klasycznych oraz w czterech zadaniach specjalnych, którymi są:
a) Kim jestem - zawodnik co 10 sekund otrzymuje informację dotyczącą pewnego wrestlera i jego zadaniem jest odgadnąć, o kim mowa. Liczba punktów zmniejsza się wraz z pojawieniem się kolejnych podpowiedzi. Maksymalnie zdobyć może za to 8 punktów.b) Rozsypane litery - zawodnik otrzymuje zestaw sześciu nazw wrestlerów, w których litery zostały pomieszane. Ma 45 sekund na rozszyfrowanie, kto się tam kryje. Maksymalnie 6 punktów.c) Skompletuj kartę - wyświetlam niekompletną kartę gali PPV, a zadaniem gracza jest podanie: nazwy federacji (1 punkt), nazwy gali (2 punkty), roku (1 punkt) oraz zawodników kryjących się po numerami I, II i III (po 1 punkcie za każdego poprawnie wskazanego). Na wykonanie zadania uczestnik ma 90 sekund.d) Wymień jak najwięcej... - po prostu gracz ma za zadanie podać jak najwięcej odpowiedzi w czasie 30 sekund. W tym zadaniu nie ma limitu punktów.Jeśli chodzi o standardowe pytania, to zdecydowałem się wprowadzić modyfikację polegającą na tym, że teraz zamiast 10 sekund uczestnik będzie miał 15 na udzielenie odpowiedzi.
W dzisiejszym odcinku wystąpi typ, któremu w wrestlekozaku na pewno idzie lepiej niż na e-fedach (ale to akurat nie jest wcale takie trudne do osiągnięcia). Przekonajmy się, jak mu poszło.
SlayerWitam Cię Raptorze i dzięki za zaproszenie do programu. Liczę w sumie na dobrą zabawę i oby jakieś punkciki wpadły.na początku przypominam tylko, że w tym sezonie będziesz miał 15 sekund na odpowiedź, a nie 10
Okej, rozumiem. Możemy startowaćokej, w takim razie oto pytanie nr 1
1. Baron Corbin jest ostatnim jak do tej pory zwycięzcą turnieju King of the Ring. Kogo wówczas pokonał w finale?Chad Gable ✅
bardzo dobrze, Chad Gable znany też jako Shorty G
Ciul z tym, ważne że wiadomo o kogo chodzilecimy dalej?
Tak2. Jaki ringname nosił Cesaro na scenie niezależnej?Yyy ❌czas minął
Antonio coś tam coś tam pewnowtedy był znany jako Claudio Castagnoli, zresztą to jest jego prawdziwe nazwisko
Aaaa okejgotowy na kolejne pytanie?
Tak i nie dziwię się Nynkowi, że mu tak poszło. Trema w chuj3. Kto nosi przydomek "The Modern Day Maharaja"?Jinder Mahal ✅
oczywiście poprawnie
Ah te czasy, gdy miał on pas WWE, a teraz to nie wiem nawet czy żyjeja też nie, ale ja nie oglądam wrestlingu od początku roku w zasadzie. Zostajemy w WWE, gotowy?
Tak4. W którym roku po raz pierwszy odbyła się gala WWE Tribute to the Troops?1999 ❌
niestety nie, aż tak stare to nie jest, 2003
Strzelałem i za chuj bym nie wiedział, że w rok moich urodzin heheokej, przed tobą pytanie z cyklu kim jestem
O kurde, jak będzie jak w zeszłym sezonie to ripczyli tak samo jak w poprzednim sezonie, co 10 sekund wyświetlam podpowiedzi, a twoim zadaniem jest odgadnąć o kogo chodzi
Okim szybciej zgadniesz, tym więcej punktów zdobywasz. możemy zaczynać?
Znam reguły, zaczynajUrodziłem się w 1978 roku.Brock Lesnar ❌Zdobyłem kiedyś walizkę Money in the Bank.CM Punk ❌W przeszłości feudowałem m.in. z Triple H'em.
Pochodzę z Irlandii.Sheamus ✅✅✅✅✅
tak jest
No i jak w zeszłym roku 4 czy tam 5 punktów miałem, o ile nie mniejzatem udało ci się zdobyć 5 punktów w tej rundzie, wtedy chyba miałeś mniej
3 chyba nawet. Nie pamiętam, rok temu to było prawie chybakolejne pytanie już jest spoza WWE, lecimy?
No dawaj6. W którym roku rozpoczęła działalność federacja Kombat Pro Wrestling?2013 ❌2015 panie kolego
Nie śledzę polskiej sceny wrestlingowej 
ja też nie, le znajdą się tacy którzy to robią i nie wybaczą ci tego
Jedynie wiem, że Robert Star ma tam paslecimy dalej?
Tak7. Jak nazywała się stajnia w NXT, do której należeli m. in. Eric Young i Killian Dain?Sanity ✅
bardzo dobrze
Szkoda ich, mieli potencjała no mieli, ale Vince zawsze wie lepiej
Ale WWE wszystko spierdolić potrafi, chociaż Young w IW obecnie to złotow końcu płatki śniadaniowe to lepszy gimmick :v
tym razem czas na Japonię, gotowy?No okej, Japonia to nie moja mocna strona. Więc się wyjebie pewno8. Kto jest rekordzistą w długości posiadania pasa IWGP United States Championship?Jon Moxley. Nw strzał ✅
dobra odpowiedź
O chuj xdddd A on ten pas ma nadal czy mu go odebrali?z tego co widzę to ma
I dodam jeszcze coś, chuj w dupę NJPW za przegraną SANADY w finaleprzynajmniej White nie był w finale, chociaż wolałbym Shingo od kogokolwiek innego tam
I tak wolę go niż Kotę drugi rok z rzędu wygrywającego. Lecz tak czy siak wszystko lepsze niż wygrana Evila. Możesz dalej jak cośnie wiem, ja oglądałem NJPW pierwszy raz i bardziej polubiłem Evila niż tego White'a albo Kentę
Evil bym lubiał, gdyby nie jego obecny booking i ten Togo. Cały czas ten sam schemat jak dla mniea skoro chcesz dalej, to lecimy
Ok, oby Impact9. Jak nazywa się walka odbywająca się co jakiś czas w TNA, która polega na zdobyciu walizki zawieszonej na szczycie słupka w narożniku?O chuj. King of the moutain ❌
to nie ta walka, chodziło o Feast or Fired
A z tymi walizkami, że shot na pas i zwolnienie?tak, dokładnie
I tak bym nazwy nie znałokej, przed tobą zadanie z rozsypanymi literami
O czekałem na towyświetlę ci po kolei 6 nazw wrestlerów, w których litery zostały pomieszane i będziesz miał 45 sekund na rozszyfrowanie ich
Znam ten rodzaj pytań z quizów na fb (kiedyś wam opowiem może)tylko daj najpierw wkleić, bo muszę to robić pojedynczo
BOR VNA AMD
AKC YRRED
ASIM AZNY
SEUSNIKH UNKARAAM
DOCY EOHDSR
OUAZYNOKi lecimy
Rob Van Dam ✅
Zack Ryder ✅
Sami Zayn ✅
Shinsuke Nakamura ✅
Cody Rhodes ✅
Yokozuna ✅
no i pozamiatane, jeszcze ponad 10 sekund zostało. 6/6
Mam się doświadczenie roczne w tym shicie. 5 przed odpowiadaniem zgadłem, jedynie z Yokozuną problem byłwidzę że niezły wynik się tutaj szykuje, lecimy z kolejnym?
Jasne. Mam misję 30 punktów11. W jakiej federacji odbywa się walka o nazwie Gauntlet for the Gold?ROH. Nie wiem, jak trafiłem to mogę umierać ❌
niestety nie
Pewno NWA jakieśImpact Wrestling
Yyyy, to RS mnie zabije. 2 pytanie z IW i druga wtopabyła ta walka na Slammiversary w tym roku
Ta z Edwardsem?nie z Edwardsem, laski walczyły jakieś
Kylie Rae pewno wintak
I shot na pas co obecnie Su Yung ma. Następne jak możnaokej, więc lecimy
12. Dolph Ziggler w przeszłości należał do pewnej stajni złożonej z cheerleaderów. Jak brzmiała jej nazwa?Spirit Squad ✅bardzo dobrze
Pamiętam ich z występów w 2016 głównieja to w ogóle zapomniałem o tym powrocie xd
Ja pamiętam te czasy, początki śledzenia przeze mnie WWE na poważnie. Więc ciężko zapomniećja się cieszę że jeszcze nie oglądałem jak byli na chodzie
Jak coś nie pytaj, tylko następne dawajjak oni tam z DX walczyli kurwa xd dobra, lecimy
5 vs 2 chyba. A i tak wpierdol dostali xd
13. Kto wygrał turniej Battle of Los Angeles w 2019 roku?.
.
.
❌
czas minął
Pewno ktoś kogo kojarzę, ale bym z BOLĄ nie skojarzyłBandido
A to z ROH go kojarzeja niezbyt, widziałem w życiu jedną galę ROH
Ja żadnej hehelecimy dalej?
Tak, jak KL wstawiał raporty to śledziłem jeszcze a potem to nie chciało mi się14. Który zawodnik WWE występował na scenie niezależnej jako Uhaa Nation?Apollo Crews ✅kolejna dobra odpowiedź, widzę że WWE nie sprawia ci problemu
WWE mało wiele mi idzie. I tym razem jakby ktoś pytał o skład The Twin Towers, The Two Man Power Trip czy The Brood to bym odpowiedziała Strike Force?
Nie kojarzęa widzisz. Martel i Santana
Jedynie te trzy kojarzę. Santana KOTR w 1989 wygra chyba. Albo to Martel byłprzed tobą kolejne zadanie specjalne, które polega na skompletowaniu karty
O cholerawyświetlę ci kartę pewnej gali, a twoim zadaniem będzie powiedzieć następujące rzeczy
Może fartem coś zgadnę- co to za federacja
- nazwę gali (za 2 punkty)
- rok, w którym gala się odbyła
oraz osoby, które kryją się pod numerami 1, 2 i 3 (musisz podać konkretnie kto pod którym numerem)
Czyli łącznie ile punktów może wpaść?7. i mówię od razu, że nie będę niczego weryfikował w trakcie, liczy się twoja ostateczna odpowiedź
Mam 15 chyba teraz to prawie wyrównam z Nynkiem jak max wpadniea na wykonanie zadania masz 90 sekund
Okwięc najpierw wrzucam kartę, potwierdź od razu czy widzisz
Jesti lecimy
II - MJF, III - Jericho ✅✅
I - Dustin Rhodes ✅
AEW ✅
Revolution 2020 ✅✅✅czy to ostateczna odpowiedź?
Chyba tak. Definitywnie takto jeszcze 10 sekund masz jak coś
Nie no nic nie skombinujeokej, skoro czas minął to sprawdzamy
AEW oczywiście
MJF jako jedyny poza Mr. Brodie Lee pokonał w tym roku Cody'ego, Hager pokonał w debiucie Dustina, Mox Jericho. To bankowo dobrzeRevolution dobrze, 2020 również
Dustin dobrze, MJF dobrze, Jericho także
więc zdobywasz maksymalną liczbę 7 punktów
Ło Paniegratuluję
Wgl w tym roku Full Gear było? Bo chciałem pisać Full Gear zamiast Revolutionchuj wie, nie oglądam nic obecnie
Ale zostawiłemi dobrze zrobiłeś, lecimy z kolejnym?
tak, chociaż raz podjąłem dobrą decyzję16. Kto wygrał pierwszy w historii Elimination Chamber Match?Shawn Michaels, 2002 rok ✅
no brawo
Ostatni wyeliminowany Triple Ha w sumie myślałem że na tym się potkniesz
Nie no, pierwsze EC jako PPV 2010 chyba, albo 2008Ale stypa kilka lat przed tym
Niczym Money In The Bank Match i MITB jako PPVjeszcze rozgrywali na no way out swego czasu, a ten EC z 2002 to ogólnie polecam obejrzeć, bo fajny był
Końcówkę widziałem. Przez to wiedziałem, kto ostatni odpadł. Ale cały muszę kiedyś obowiązkowogotowy na pytanie spoza WWE?
Jasne17. Z jakiego kraju pochodzi Zack Sabre Jr.?Wielka Brytania chyba ✅
nawet na pewno. Oczywiście to jest dobra odpowiedź
Wahałem się nad Kanadą i Wielką Brytaniąto dobrze wybrałeś po raz kolejny
W zeszłym roku brakowało zdecydowania, to tutaj je mam. I plusujelecimy dalej?
Tak18. Podaj dowolną federację inną niż WWE, w której Cesaro zdobył jakieś mistrzostwo.ROH ✅
no, trudne to raczej nie było xd
No nieROH i jeszcze 100 innych
Pasy Tag Team z Chrisem Hero nie czasem W ROH?dobrze że tę podałeś bo nie muszę po wikipediach szukać
Innej bym Ci nie podałtak, mieli ten swój tag team swego czasu, kings of wrestling chyba się zwał, ale nie mam pewności, jest tu taki jeden co to zweryfikuje
Ja tam nie wiem, coś kojarzę. Następne można?można, myślę że to jest ciekawe
19. Który wrestler z WWF został sparaliżowany w wyniku nieudanej akcji podczas walki na SmackDown w 1999 roku?Stone Cold Steve Austin? ❌
no nie no
Nikt inny mi nie wpadł do pustego łbanawet jeśli chcemy liczyć Austina jako paraliż, to po pierwsze nie było to w 1999, a po drugie nie na SD tylko na Summerslam bodajże. Tym gościem jest Droz, czyli inaczej Darren Drozdov
Nie znam gościanie wiem czy możesz go z czegoś kojarzyć, chyba tylko z tego że na chwilę go dołączyli do Legion of Doom
I ostatnie chyba. Niedawno brałem musiał w tzw. openie o LoD. Ale wspominki o nim nie dali chuje. A i tak jeden punkt za What A Rush zdobyłem ino tamtak, przed tobą pytanie ostatnie, w którym masz podać jak najwięcej odpowiedzi w ciągu 30 sekund (tylko przeczytaj uważnie pytanie)
Okjesteś gotowy?
Tak20. Wymień jak najwięcej nazw stajni z WWF/WWE (obecnych bądź z przeszłości, stajnia to minimum 3 walczące osoby).The Brood ✅
The Ministry of Darkness ✅
Too Cool ✅
Evolution ✅
DX ✅
nWo ✅
stop
To żeś mnie na minę wjebałczemu? xd
Kurde spodziewałem się pytania o jakiś mistrzów, a tu stajniejak dla mnie łatwe raczej xd
nation of domination choćby
retribution teraz masz
la familia
right to censor nawet xd
nexus
A z tych co dałem wszystko dobrzesporo tego się przewinęło. Tak, wszystkie poprawne
Aj kurwa ten Nexus i Correczyli 6 punktów udało ci się zdobyć
musisz dać mi chwilę żeby to podliczyć teraz
Ponad 30 chyba. I tak w chuj zadowolony jestem9/16 za standardowe pytania
za Sheamusa 5
za kartę 7
za rozsypane litery 6
i za ostatnie też 6
Jak coś chciałbym pozdrowić każdego z forum i życzę powodzenia w rywalizacji. I jak coś lecewięc jeśli dobrze liczę to udało ci się zdobyć 33 punkty
Slayer opuścił IRC (nawet nie zdążyłem mu powiedzieć że objął prowadzenie)KLASYFIKACJA GENERALNA:
1. Slayer - 33
2. Hubson - 27
3. nynek92 - 24