Tupak pisze:
Mi się wydaje, że Ragnar dowiedział się o tym troche wcześniej. To mogłoby być powodem, dla którego Ragnar postanowił dać Flokiemu przeprowadzić atak. Wiedział, że to się po prostu nie uda i cała wina spadnie właśnie na niego. Przed rozejmem z Paryżem Ragnar mówił, że wszyscy go zawiedli w tym właśnie nieszczęsny Floki, ale on nie zawiedzie i mamy rozejm. Teraz faktycznie może być ciekawie, bo Ragnar widać, że bardzo lubił Athelstana, bo jakby nie patrzeć to go wiele nauczył. Dzięki niemu jest teraz królem. Także kto wie czy między nimi nie dojdzie do jakieś walki. Albo Floki może dołączyć do brata Ragnara.
Jakby się temu bliżej przyjrzeć to faktycznie dowodzenie atakiem przez Flokiego mogło być jakimś tam aktem kary od Ragnara. Z resztą, sam Floki nie ukrywał swej niechęci do Athelstana więc kwestia śmierci nie powinna być dla Ragnara czymś tajemniczym. Z kolei nie uważam żeby Floki miał dołączyć do przeciwników Ragnara, już była taka akcja (bodajże z król Horikiem) że Floki udawał że zdradzi Ragnara a ostatecznie mu pomógł. Co więcej, gdy Ragnar ''umarł'' pod Paryżem - a o oszustwie wiedział tylko Ragnar oraz Bjorn - to popłakał się przy trumnie przyjaciela. Mnie się wydaje że był zły na Ragnara z powodu Athelstana i pozostanie mu wierny.
Tupak pisze:
Coś mi się wydaje, że może do tego dojść. Stawka jest za duża, żeby od tak zrezygnować z tego. Choć może być tak, że początkowo się zgodzi, ale później wydyma Paryż i otworzy bramy miasta dla Ragnara. Córka króla nie jest zbytnio zadowolona z tego kto miałby zostać jej mężem, więc w tym upatruje odwrócenie się Rolla od Paryża, bo początkowo na bank przyjmie oferte.
Kolejna wojna braci nie widzi mi się zbytnio, Rollo już wyskoczył do Ragnara i prawie przez to zginął. Twoja propozycja że Rollo dzięki temu małżeństwu rzuci Paryż Ragnarowi jest całkiem dobra, w historii było tak że Wikingowie spalili Paryż więc jeśli serial choć trochę czerpie z faktycznych wydarzeń to wiemy co się stanie w 4 sezonie

ja się tak zastanawiam co jeśli Ragnar odpuści sobie powrót na kontynent na wiosnę, pomoże Lagerthcie w odzyskaniu władzy jarla a powróci do Paryża na kolejną wiosnę. W tym czasie, szalałby tam Rollo.