Alberto Del Rio - Dolph Ziggler Main Event 13.02.2013
jeszcze raz to napisze, Randa polecał tą walke już na sb. Nie wiem ile osób śledzi regularnie ME (na pewno Sabinq

) ale na pewno nie tak łatwo się dowiedzieć o takich walkach gdy nie czyta się za dużo tematów o WWE.
A pojedynek faktycznie byl świetny. 16 minut (czas bez reklam!), w fajnym tempie ze śliczną AJ Lee przy ringu. Aż dziwne że i tak rzadko dostajemy na tym Main Evencie tak dobre walki. Idealna własnie okazja żeby dać chlopakom wolną ręke i niech pokażą wszystko co mają najlepsze w swoich movesetach.
Niektóre akcje wyglądały bardzo dobrze, ten odwrócony suplex z narożnika, świetne wykonanie. Superkick od ADR kiedy ziggler już byl na kolanach, bardzo efektowny. Oczywiście kilka akcji ktore przyjął Ziggler jak zawsze dodawały efektu.
Końcówka emocjonująca i kiedy tylko w WWE te końcowe fazy trwają dlużej to od razu ogolne spojrzenie na pojedynek jest dużo lepsze. Całość ma wtedy już jakiś sens i nie ma na co narzekać.
****- (może ciut naciągnięte, ale trzeba docenić tą swietną wspólprace)
Chris Benoit pisze:
WRestle Kingdom na YT trwa chyba 5 godzin ale ja nie mam zamiaru oglądać prom czy segmentów więc czas się skróci do 2-3 godzin. Z resztą powinno być podobnie.
tam jest zresztą taka przerwa z godzine przed main eventami

rok temu ogladałem z BRK to przez 20 minut pokazywano samych komentatorów, potem jeszcze z 15 minut jakieś proma, 5 minut ogolny widok na hale itp

i nie przewijalismy bo tam siedziała japonka z komentatorami, a jeden z nich robil odglosy jakby odlatywał.
W każdym razie z samymi walkami tak wychodzi własnie okolo 2-3 godzin
Fiskus pisze:
Elimination Chamber 2013 - The Rock vs CM Punk
Tak, wiem. Zaraz pójdą hejty no bo przecież The Rock wrócił i przyterminatorzył nie dając dojść do głosu w federacji takim talentom jak Yoshi Tatsu czy Mason Ryan, ale ta walka na EC była według mnie bardzo dobra. Mimo iż wynik był z góry znany to końcówka była dosyć emocjonująca. Zawsze podobały mi się walki The Rocka, w których jest sporo nearfalli, dużo zamieszania z umieraniem sędziów itd., itd. No i kickout CM Punka po People's Elbow... sądziłem, że obecnie w federacji są zdolne do tego tylko 2 osoby - John Cena i Ryback. Ogóle to starcie było świetnie zabookowane. Podobało mi się o wiele bardziej niż to z Royal Rumble.
ależ Ty złośliwy jesteś Fiskus na wstępie
walki nie oglądałem, ale jak przeczytałem Twoj opis to widze było coś dla fanow klasycznych walk The Rocka, a tamte walki w końcu miały "coś magicznego" w sobie.
Ale to oznacza że dalbys im z ****?

czy ot takie wyróżnienie bo to np najlepszy mecz Rocka odkąd powrócil do WWE?
Forlan pisze:
Przeczytałem wasze wszystkie propozycję i nie zauważyłem EC Matchu, a moim zdaniem był bardzo dobry w tym roku.
no właśnie widziałem w temacie z Elimination Chamber bardzo dobre opinie o tym pojedynku, a tutaj dopiero Ty Forlanie o tym wspomnialeś
z tego co widzialem niektórzy dawali ponad **** więc na pewno walka warta obejrzenia. A poza tym to może być jedyny mecz Elimination Chamber w tym roku.
Hiroshi Tanahashi vs Karl Anderson (New Beggining 2013)
Widze Randa ze ocenileś tak jak Meltzer
W zasadzie pojedynek opisaleś. Właściwie troche mnie zabolało że Tanahashi przyterminatorzył jak znany nam John Cena

I serio niektórzy doszukują się podobieństw między tą dwójką ale tylko jedno rzuca się w oczy. Obydwaj są ikonami swoich federacji. Z tym że Tanaszi nie ma hejtów podczas swoich walk (też inna kultura, w japoni nie krzyczy się SSIJCIE podczas pojedynków

).
Dużo jest też opini że Tanahashi jest przeceniany i poniekąd w tej walce można bylo to zobaczyć właśnie przede wszystkim w końcówce.
Anderson dominował i narzucał tempo tej walce, pokazał swoj bogaty arsenal finisherów.
Natomiast Tanaszi robil kilka razy Sling Blade, kilka skokow z narożnika aczkolwiek w końcowce tych skutecznych zabrakło i co mi się rzucilo w oczy, to mała ilośc dragon screw. A pamiętam takie walki w ktorych z 20 minut używał tej akcji naprzemian z High-Fly Flow.
Lubie powtarzalność jednej akcji jeżeli ktoś ma taki moveset, tylko żeby właśnie dzieki tek akcji wygrywać. Myślalem że od momentu kiedy Anderson mial zamiar skoczyć bez nakolannika na leżącego Tanasziego i nie trafil w nim kolanem, to myślałem że to ten moment kiedy dostaniemy całą serie akcji na kolano Andersona.
I tutaj bylem zaskoczony właśnie innym przebiegiem meczu ( chociaz mam braki w walkach Hiroshiego, może już tak nie uzywa dragon screw?).
Pomijając właściwie ten fakt że mistrz pokazał się z nie najlepszej strony to otrzymaliśmy kilka fajnych akcji poza ring, efektowne BAAAAAJSIKL kicki od Andersona, sporo nearfalli, byly emocje i widowiskowe akcje. Moja ocena ****1/2
Chris Benoit pisze:
Randa, Hiroshi Tanahashi w każdej gali NJPW się wyróżnia, wczoraj walczył na NJPW Anniversary Show w ME gali a jego oponentem był Prince Devitt. Udział Devitta w walce z Tanahashim trochę mnie zaskoczył ale jak znam poziom obu tych fanów to możemy być gotowi na co najmniej **** albo i lepiej.
Pojedynek z Devittem był non title oczywiście. Obydwaj posiadają pasy mistrzowskie, ale faktycznie takie zestawienie ciekawi.
Możnaby powiedzieć że teraz w federacji korzystają na tym że Tanahashi wykręca mnóstwo walk od ****3/4 i wrzucają mu teraz każdego żeby krytycy mieli radoche
ale dałbym sobie wyrwać pachwine że 4 lata temu też robił takie mecze tylko że meltzer wtedy byl leniwy i nie oceniał chyba, a przynajmniej ja nie widziałem żadnych ocen z NJPW z ostatnich lat.
To raczej na zasadzie żartu napisałem, bo nie wydaje mi się zeby main eventy byly ustawione pod kątem ocen Meltzera

ale na pewno dzięki jego ocenom wiecej osob zwrócilo uwage na NJPW.
Randa pisze:
11 Marca rozpoczyna się New Japan Tournament Cup więc tam także może być bardzo dobrze. Licze na kilka świetnych pojedynków bo już w pierwszej rundzie walczyć będą Kazuchika Okada z Lancem Archerem więc może być bardzo dobrze. Ale o tym może Maniek będzie mógł powiedzieć coś więcej.
Niewiele napisze bo te nazwiska z turnieju nie są mi bardzo znane. Widziałem niektórych może z 2 razy
Ciekawi mnie pojedynek 1 rundy Nakamura vs Davey Boy Smith Jr.
Nakamura jest znany ze swojego stiffowego stylu walki, a Davey...widziałem go w PWG i w jednej walce malo pokazał bo tag team partnerm jego byl Davey Richards, a później miał całkiem spoko mecz w singu...chyba też z Richardsem

ale dobre wrażenie zrobil tylko dlatego że booking był dobry
Tak z tym turniejem, ciekawie może wyglądać druga runda. Karl Anderson vs Okada

jest na to szansa i zobaczymy ile panowie są w stanie zrobić bez Tanahashiego
Postaram się szybko nadrobić inne walki z Puro, na razie jakoś cięzko mi to idzie.
Dobrze jest z Main Streamem, Puro i Lucha że te walki łatwo i szybko można obejrzeć online. Polecane walki są bardzo łatwe do zdobycia i dzięki waszym opiniom może się pojawić dużo nowych fanów Puro

gorzej ma się sprawa z indy, trzeba czekać i niestety obejrzeć online nie da rady. Ale dla chcacego nic trudnego, czasami dla 2 walk warto zdobyć całość