lygrys pisze:
Z drugiej strony 6 way elimination match o miano pretendenta do walki o pas KPW, jest fajną opcją, bo co jakiś czas Polacy powinni jednak walczyć o pas, skoro są w rosterze na stałe.
I po KPW Arena 6: Selekcja. Szczerze powiedziawszy, nie napalałem się na galę, która przebiłaby już dobry/poprawny SZLAMFEST, a tu proszę. Publika zgromadzona w Atlantic Club dała radę, przez co proma Kawalerii wypadły porządnie. Sekcja przy ringu rzucała wręcz na matę samolociki z podpisanymi deklaracjami o zrzekaniu się praw do pozywania federacji o uszczerbek zdrowia z rąk Kawalerii. Jak głupio ten gimmick nie brzmi, na naszym podwórku ludzie kupują ten stable jako heelów, Grzesiu z Kawalerem wiedzą jak pracować z buczącą publiką. Pannache też jebnął niezłe a'la Cena face promo, powyzywał trochę GRZESIA, był jakiś storyline z Kaszubem (niech mnie ktoś doinformuje), a potem tamci Ostrowski i Oliwa wbili, no i 3 na 3. Trochę taki tag team match wyszedł z tego a'la Teddy Long, ale dali radę, zwłaszcza, że w pojedynku obyło się bez botchów. No i propsy dla Ostrowskiego za spot z Gregiem, Grzesiu wyrzucił Ostrowskiego z górnej części publiki na podłogę, przy asekuracji całego sztabu KPW, brawo za odważny i ryzykowny spot. Dużo twistów, w pojedynku, Greg z krzesłem, mocno przyjęty return Roberta, markowałem, bo byłem pewien, że będzie pauzował tę galę, a tu kawaleria obdarowana RKO Out of Nowhere

.
Sędzia wyjątkowo dużo bumpów przyjął, propsik.
Opener Aleksandra z Kowalskim taki se, widać że Kamil próbuje połączyć Takera i Stinga iii coś jeszcze w jeden gimmick, zwłaszcza po promach kawalerii przed obroną tytułu. Swoją drogą rozumiem, że pasa trzeba bronić i mistrza podbudować, ale można by nie squashować debiutanta szybciej niż Goldberg na Survivor Series

Dzisiejszy pojedynek Bianki z Mirą podobał mi się bardziej niż ten ze Szlamfestu, Bianca porzuciła kowbojski gimmick, przez co była bardziej wrestlerką. Jeden mały botch na finiszu, ale nie aż tak znaczący, pojedynek poprawny.
Gala na plus bardzo, widać, że jest w Trójmieście większe zainteresowanie fedką, walki są poprawne i jakiś storylajn jest, oby tak dalej